Problem z aktualizacjami - Windows 7 Ultimate

Status
Zamknięty.
Witajcie, mam problem z aktualizacjami na Windows 7 Ultimate, otóż pare aktualizacji nie chce się zainstalować (KB2884256) (KB2973201) (KB2984972) (KB2984976) (KB2991963) (KB2985461) (KB2830477) (KB3075851), korzystałem z Fix WU, czyściłem historię i usunąłem inne aktualizacje które mi weszły. Korzystałem z różnych poradników do tego problemu lecz nic nie zadziałało. Chciałem aktualizować do Win10, lecz nie mam takiej aktualizacji która mi to umożliwi.

Problemy z aktualizacjami...
Spróbuj podejść do aktualizacji w trochę inny sposób.
Pobierz z tej strony odpowiednią wersję narzędzia Media Creation Tool - pozwala on oprócz przygotowywania np. nośnika instalacyjnego bezpośrednio zaktualizować system do Windowsa 10. Wybierz tylko odpowiednią wersję programu - 32 lub 64 bitową.
Link: https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10
Po pobraniu odpalasz i wybierasz opcję Uaktualnij ten komputer teraz
4ebd694591463e47c9bf0a511460eb6e.jpg

Problemy z aktualizacjami...
Spróbuj podejść do aktualizacji w trochę inny sposób.
Pobierz z tej strony odpowiednią wersję narzędzia Media Creation Tool - pozwala on oprócz przygotowywania np. nośnika instalacyjnego bezpośrednio zaktualizować system do Windowsa 10. Wybierz tylko odpowiednią wersję programu - 32 lub 64 bitową.
Link: https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10
Po pobraniu odpalasz i wybierasz opcję Uaktualnij ten komputer teraz
4ebd694591463e47c9bf0a511460eb6e.jpg
Już mi coś się wczytuję, napiszę jak zadziała.

Chyba oryginałke mam, kolega dał płytę, wgraliśmy, wbił keya z kartki i już się nie wyjawiał komunikat: Windows is not genuine.
przekopiowane z dxdiaga hłe:
[HIDE]
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 8/6/2015, 12:00:37
Machine name: DEZ-PC
Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.150525-0603)
Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: System manufacturer
System Model: System Product Name
BIOS: BIOS Date: 02/05/10 19:13:52 Ver: 08.00.10
Processor: Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz (4 CPUs), ~3.1GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4078MB RAM
Page File: 4495MB used, 3659MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

[/HIDE]

Ok, sprobuj takiej metody:

1. Udaj się do folderu “C:\Windows\SoftwareDistribution\Download” i skasuj z niego wszystkie pliki. Jak coś się nie da - użyj Unlockera i skasuj te pliki
  2. Uruchom Windows Update.
  3. Uruchom Wiersz polecenia (przycisk windows - wpisz w pasku wyszukiwania CMD - prawym na Wiersz Polecenia i uruchom jako administrator)
  4. Wpisz w wierszu polecenia “wuauclt.exe /updatenow” (bez ""), ale NIE NACISKAJ klawisza Enter.
  5. Wróć do Windows Update i wybierz „Sprawdź aktualizacje”.
  6. Gdy system poinformuje, że sprawdza aktualizacje, przełącz się do Wiersza polecenia i naciśnij Enter.
Ponoć taka metoda się sprawdza. Na laptopach info o update samo wyskoczyło, tabletowi wystarczyła tamta aplikacja.

O Windowsa się zapytałem z prostej przyczyny - mało kto kupuje wersję Ultimate z prostego powodu - zwyczajnie się nie opłaca. 7Pro+ kilka aplikacji i mamy funkcjonalność wersji Ultimate w niższej cenie. Dlatego zawsze jak widzę, że ktoś pisze o Ultimate, pierwsze co mi przychodzi do głowy - kopia nieoryginalna. Jednak zastanawia mnie jedno - skąd kolega wziął kod? Może przepisał własny i obaj jechaliście na jednej licencji? To by wyjaśniało problemy z update.

Użyj narzędzia przywracania systemu i wybierz punkt zapisany mniej więcej miesiąc wstecz (lub dalej). Po przywróceniu spróbuj normalnej aktualizacji lub metody podanej przez PikaKnight w ostatnim poście.

Jakiś błąd plików systemowych Cię dręczy najprawdopodobniej.
W akcie desperacji możesz użyć jeszcze ComboFix'a. Jednak jeśli się zdecydujesz, robisz to na własną odpowiedzialność. ComboFix może ,,uratować Ci skórę" gdy w grę wchodzą dziwaczne problemy. Jednak czasem potrafi i krwi napsuć wywalając pliki systemowe.
Jeśli nie boisz się ewentualnej konieczności formatowania komputera - proponuję spróbować z tym narzędziem. Z większością problemów sobie radzi.

Jaki posiadasz antywirus? Spróbuj go wyłączyć i spróbować pierwszej opcji update [ponoć przy Kasperskym i kilku innych może się pojawić taki błąd]

Jak nie pomoże spróbuj tak.
Pokombinuj z aktualizacjami Windowsa. Włącz by się aktualizował system, niech się wgra to co da radę, restart PC i kolejna próba. Aktualizacje powinny powoli ubywać [taki sam problem trafił mi się chwilę temu na ostatnim moim sprzęcie z W8 ;) ]

polecam sfc /scannow być może uszkodzone pliki inaczej polecam wypalić plyte lub usb i zaktualizować przez plytkę lub pendrive

Status
Zamknięty.
Back
Do góry