Problem Call of duty 4mw

Z

Ziwy

Gość
Witam mam problem z call of duty 4 mw na single i multi.
to tak: gdy włączam grę, niby działa lecz gdy ładuje się mapa, po załadowaniu wyłącza się.
proszę filmik: Nie dało się dalej nagrywać bo fraps nagrywa tylko Grę jeżeli włączę go w czasie włączania gry.
http://www.youtube.com/watch?v=lyJb9_DyP6E&feature=plcp

robiłem defragmentacje wszystkich dysków, także przeinstalowywałem gre, nadal to samo.

Dodam, mam oryginał.

Wywala jakiś błąd, czy cuś? Nie chce mi się wierzyć, że ot tak się wyłącza i nie "mówi" dlaczego.

A komputer spełnia wymogi gry? Modern Warfare akurat dosyć niewiele wymagał, ale jednak nie odpali się go na zbyt starym sprzęcie. Podaj konfigurację kompa.

Up@ mógłbyś napisać gdzie znajdę to w win7 ?

@Komputer spełnia wymagania, spełnia nawet na BF3.

@znalazłem :

Nazwa aplikacji powodującej błąd: iw3sp.exe, wersja: 0.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x47044075
Nazwa modułu powodującego błąd: iw3sp.exe, wersja: 0.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x47044075
Kod wyjątku: 0xc0000092
Przesunięcie błędu: 0x0022cc2a
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x12a4
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01cd8c698dd658b0
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: D:\Program Files\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare\iw3sp.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: D:\Program Files\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare\iw3sp.exe
Identyfikator raportu: e138cfb0-f85c-11e1-9176-6cf049942887

Też coś takiego:
Nazwa aplikacji powodującej błąd: iw3mp.exe, wersja: 0.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x4859a219
Nazwa modułu powodującego błąd: KERNELBASE.dll, wersja: 6.1.7600.16385, sygnatura czasowa: 0x4a5bdaae
Kod wyjątku: 0x406d1388
Przesunięcie błędu: 0x00009617
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x151c
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01cd8c69867acd30
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: D:\Program Files\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare\iw3mp.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Windows\system32\KERNELBASE.dll
Identyfikator raportu: c4cf1960-f85c-11e1-9176-6cf049942887

Up@ wielkie dzięki, jednak zrobię jutro lepiej formata :) i tak miałem na dniach robić, ponieważ lubię jak komputer, szybko chodzi, wielkie dzięki. Też myślałem tak że to może być wirus, trzeba dbać teraz jeżeli chce pograć.

@up pytanie dodatkowe, jakiego antywirusa polecasz? ciągle miałem Eset Nod, i sam widzisz, jak gry działają.

@2 Uważasz że sformatowanie wyłącznie dysku C pomorze? i czy na długo /

Witam! Rozumiem, że masz problem z grą Call of Duty 4: Modern Warfare, która wyłącza się po załadowaniu mapy. Oto kilka kroków, które mogą pomóc rozwiązać ten problem:

1. **Aktualizacja Sterowników**:
- Upewnij się, że masz najnowsze sterowniki do karty graficznej. Możesz je pobrać ze strony producenta karty graficznej (np. NVIDIA, AMD).

2. **Uruchomienie jako Administrator**:
- Spróbuj uruchomić grę jako administrator. Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do gry i wybierz "Uruchom jako administrator".

3. **Zgodność**:
- Próbuj uruchomić grę w trybie zgodności. Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do gry, wybierz "Właściwości", a potem zakładkę "Zgodność". Wybierz tryb zgodności z np. Windows XP SP3.

4. **Sprawdzenie integralności plików gry**:
- Jeśli korzystasz ze Steam, możesz sprawdzić integralność plików gry. Wejdź do Biblioteki, kliknij prawym przyciskiem na Call of Duty 4, wybierz "Właściwości", a następnie zakładkę "Pliki lokalne" i "Sprawdź integralność plików gry".

5. **Zewnętrzne aplikacje**:
- Wyłącz wszystkie zbędne aplikacje działające w tle, które mogą zakłócać działanie gry.

6. **Aktualizacja systemu**:
- Upewnij się, że system operacyjny Windows jest zaktualizowany. Czasem aktualizacje systemowe mogą rozwiązać problemy.

7. **Zmniejszenie ustawień graficznych**:
- Spróbuj uruchomić grę na niższych ustawieniach graficznych. Być może Twoja karta graficzna nie radzi sobie z najwyższymi ustawieniami.

8. **Logi i Dzienniki zdarzeń**:
- Przejrzyj dzienniki zdarzeń systemowych (Event Viewer) pod kątem błędów związanych z grą. Mogą tam być wskazówki co do przyczyny problemu.

9. **Pobranie najnowszych DirectX i Visual C++**:
- Upewnij się, że masz zainstalowane najnowsze wersje DirectX oraz Microsoft Visual C++ Redistributable.

10. **Tymczasowe wyłączenie antywirusa**:
- Czasami programy antywirusowe mogą powodować konflikty. Spróbuj tymczasowo wyłączyć antywirusa i uruchomić grę.

Jeśli te kroki nie pomogą, możesz spróbować skontaktować się z pomocą techniczną Activision.

Mam nadzieję, że te sugestie pomogą Ci rozwiązać problem!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Back
Do góry