Powrót do korzeni... czyli "własny" Battlefield 2

G

GrapciooPL

Gość
Witam
Ostatnio usłyszałem o projekcie o nazwie "Battlefield 2 Revive". Jest on tworzony przez społeczność graczy a ich celem jest zachęcenie graczy do powrotu. Dlaczego własny Battefield? Gdy serwery do tej gry zostały wyłączone społeczność pomyślała nad własnych działających serverach. Co do samego projektu może każdy skorzystać za darmo ====> battlelog.co

Co myślicie o takim projekcie? Jeśli graliście podzielcie się komentarzem.

Ephixi4 // Oficjalna strona projektu - https://www.battlelog.co

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do samego projektu - pokazuje doskonały przykład gracza, który nie tylko lubi grać, ale angażuje się na tyle aby przywrócić grę z zaświatów.
Strasznie mnie cieszą takie projekty. Zupełnie inna strona casualowego gamingu.

Co do BF2 nigdy nie grałem, ale oglądałem i czytałem wiele dobrego o tej grze.
Rewolucyjny BF z którego do dzisiaj nie tylko czerpiemy tryby rozgrywki, ale i mapy.

Zarejestrowałem się, pobieram i zaraz sobie popykam.

Polecam fanom FPS jak i tym interesującym się trochę historią gier.
Instalacja jest bardzo prosta, zwykły instalator jak przy każdej innej grze.

To jest czysty BF2 czy modowany przez graczy?

Z tego co mi wiadomo to jest czysty BF2 - gra i klient, które ściągasz ze strony. Każdy klient połączony z tym kontem posiada te same pliki itp, mają system anty-cheat. Jedyne co może być zmienne to opcje z poziomu serwera czyli np. tryb hardcore itp.

Ciekawostką jest, że ma nawet statystyki :P Sam ten BF jest czysty. Dzialaja jak stare standardowe serwery.

Co do BF2 to tez mam zamiar pobrać.
Jest tez inny Battlefield, do którego sie przywiazalem - Battlefield Play4Free.
Wraz z wyłączeniem gier BF Heroes, NFS World, FIFA World upadl tez BFP4F.
Powstała pewna grupa na FB, zwana "Project Fury", ktora ma na celu wskrzeszeniu gry. Z tego co wiem to gra będzie modowana przez graczy i będzie miała inna nazwe.
Jest tez strona "Save Battlefield Play4Free", ktora tez próbuje powrócić z grą.

I dobrze, że Play4Free upadło. Było to jedno wielkie gówno zrobione do zbierania kasy. Nawet nie chodzi o model P2W, ale sam system 'kupowania' broni.

Ja niestety mam problem. Wyskakuje mi błąd, próbowałem naprawić na szybko, ale się nie udało. Jakoś w weekend może nad tym usiądę.
Kucze szkoda bo chciałem sobie popykać w to :c

Back
Do góry