N
ninja666
Gość
Na mój poprzedni wątek nikt mi nie odpowiedział, kompletnie nie wiem dlaczego, więc zakładam nowy, tym razem nieco bardziej ogólny, a nie wymagający gry takiej, a nie innej.
Znowu zachciało mi się rpg. Problem leży w tym, że fantasy mi się kompletnie znudziło i mam odruch wymiotny połączony ze spazmami i atakiem padaczkowym, jak widzę herosów w lśniących zbrojach, magów, smoki i średniowiecze. Pograłbym w coś innego. Możecie mi zasugerować jakieś ciekawe rpg w realiach innych niż fantasy i w głównej mierze średniowiecze? Nie muszę chyba mówić, że gra ma być na PC, prawda?
Gra musi zawierać:
-Dobrą rozgrywkę dającą frajdę
-Dużo questów pobocznych
-Mnóstwo przedmiotów, broni, zbroi i innych pierdół
-Dostosowywanie w postaci wyglądu i/lub kształtowanie jej do własnego stylu gry
Opcjonalnie:
-Otwarty świat z mnóstwem miejsc do eksploracji
-Nieliniowa fabuła
-3D
-Miks FPSa/gry akcji i RPGa
-Gra w klimatach post-apokaliptycznych
-jRPG
Absolutnie nie:
-Fantasy
-Przedkładanie ilości nad jakość - już lepiej by było mniej questów pobocznych bądź rzeczy do robienia, ale fabuła była świetna
-Skomplikowany system rozgrywki (hint: przy Baldurze, NWNie i innych starych RPGach od Bioware'u nie mogłem się odnaleźć. Ku memu zdziwieniu granie w gierki od Interplaya/Black Isle szło mi nad wyraz dobrze)
-Uproszczona do zarzygania rozgrywka ala Diablo, aka "clickfest"
Odpadają:
-Fallouty
-Stalkery
-Borderlands
-Deus Ex
-Mass Effect
-Septerra Core
-Final Fantasy (wszystkie części)
-Vampire The Masquerade
Znowu zachciało mi się rpg. Problem leży w tym, że fantasy mi się kompletnie znudziło i mam odruch wymiotny połączony ze spazmami i atakiem padaczkowym, jak widzę herosów w lśniących zbrojach, magów, smoki i średniowiecze. Pograłbym w coś innego. Możecie mi zasugerować jakieś ciekawe rpg w realiach innych niż fantasy i w głównej mierze średniowiecze? Nie muszę chyba mówić, że gra ma być na PC, prawda?
Gra musi zawierać:
-Dobrą rozgrywkę dającą frajdę
-Dużo questów pobocznych
-Mnóstwo przedmiotów, broni, zbroi i innych pierdół
-Dostosowywanie w postaci wyglądu i/lub kształtowanie jej do własnego stylu gry
Opcjonalnie:
-Otwarty świat z mnóstwem miejsc do eksploracji
-Nieliniowa fabuła
-3D
-Miks FPSa/gry akcji i RPGa
-Gra w klimatach post-apokaliptycznych
-jRPG
Absolutnie nie:
-Fantasy
-Przedkładanie ilości nad jakość - już lepiej by było mniej questów pobocznych bądź rzeczy do robienia, ale fabuła była świetna
-Skomplikowany system rozgrywki (hint: przy Baldurze, NWNie i innych starych RPGach od Bioware'u nie mogłem się odnaleźć. Ku memu zdziwieniu granie w gierki od Interplaya/Black Isle szło mi nad wyraz dobrze)
-Uproszczona do zarzygania rozgrywka ala Diablo, aka "clickfest"
Odpadają:
-Fallouty
-Stalkery
-Borderlands
-Deus Ex
-Mass Effect
-Septerra Core
-Final Fantasy (wszystkie części)
-Vampire The Masquerade