PAD - problem (PC)

• Thread starter Thread starter LetMePlayWithout
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
L

LetMePlayWithout

Gość
Witam, bardzo proszę o jakieś wskazówki w niżej opisanej sytuacji.
Kupiłem pada marki Joypad VAKO Pad GP-3755BK, którego chciałem wykorzystać do gier wyścigowych (tj. GRID Autosport + F1 2014). Jest problem z czujnością analogów. Jeśli chodzi o F1 2014 próbowałem wszystkich możliwych zmian ustawień (również zaawansowane) - bez efektu. Co do GRID, też jest lipa - ale nie kombinowałem nic.
System: WIN7 32 Ultimate

P.S: Sorry za offtop, proszę nie kasować tematu, jeżeli takowy się pojawił wcześniej.

Witam moim zdaniem ściągnij sterowniki do pada jeśli ich nie masz :) jest to cytat z innego forum nie znam się na padach Na padzie powinien być odpowiednikiem przycisku Analog. Taki przycisk musi być na padzie żeby można było grać zarówno w nowsze gry które obsługują tryb analogowy(stopniowanie) jak i starsze D-padem w którym jest tylko tryb cyfrowy (włącz, wyłącz). Twój problem wygląda jakbyś miał ustawiony tryb cyfrowy na padzie. Najlepiej sprawdzić to w Panelu Sterowania przy urządzeniu, jak zachowują kropki analogów gdy je troszeczkę tylko wychylasz. Jeżeli jest tylko wychylenie na max i stan spoczynku bez stopniowania wychylenia to definitywnie masz tryb cyfrowy włączony. Być może w grze jest też przełącznik trybów cyfrowy<-> analogowy.

Back
Do góry