Ostatnie zmiany :)

• Thread starter Thread starter Alegoria
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
A

Alegoria

Gość
Nadszedł czas, żeby kupić sobie porządniejszy komputer. Porozglądałam się już trochę, popytałam osoby, które się na tym znają i propozycja jest taka:

• Obudowa: Zalman Z3 PLUS
    Płyta główna: ASRock Fatal1ty B85 Killer
    Procesor: Intel CORE i5-4460
    Pamięć RAM: Crucial Ballistix 8GB
    Karta graficzna: MSI GeForce GTX 660
    Dysk: Seagate ST1000DM003 1TB
    Zasilacz: Aerocool AEROPGSSTRIKE-X-600M

Może jakieś zmiany/ inne pomysły?
Dodam, że na kupno komputera mam przeznaczone 2500zł.

Wtedy nie wyrobię się w 2500zł i nie wiem czy tak na prawdę warto? Chyba wystarczy mi HDD do rzeczy, które chcę wykonywać na tym komputerze. Gdybym kupowała droższy sprzęt to nawet bym się nie zastanawiała nad tą propozycją, tylko bym brała od razu :D W razie czego można wymienić za jakiś czas, kiedy uzbiera się gotówkę :)

Nic poza tym? Mogę zamawiać? :D

Po co lepszy procesor, jeśli ten, który podała wystarczy do obecnych gier. i5 w zupełności pociągnie jeszcze przez rok najnowsze tytuły, może z małymi wyjątkami. Na Twoim miejscu dołożyłbym troszkę więcej RAM, ale to zależy co chcesz na nim robić. Na kartach graficznych zbytnio się nie znam, ale widzę, że sprzęt solidny jak spojrzałem na odpowiednie strony. Na obudowie i zasilaczu zawsze coś tam można zaoszczędzić, żeby dołożyć do czegoś co ma większe znaczenie. Ja bym tylko dołożył z 4GB RAM i byłby spokój na przynajmniej 2 lata.

Back
Do góry