Nowa bateria do telefonu

Witam, zakupiłem baterię(niby oryginalną) do telefonu LG G4.
Po wypakowaniu i dokładnym porównaniu mojej starszej baterii a tej nowej zauważyłem kilka różnic ale wydało mi się to ok. Niestety przy próbie włożenia baterii do telefonu nie wchodzi tak gładko(xd) jak wchodził poprzednik. Czy mam się czym martwić? Popełniłem w czymś błąd?
Jak ładować tą baterię? Pozwolić jej się rozładować? Poproszę jakąś informacje co robić :p
A, przy baterii zakupiłem ładowarkę którą można zobaczyć w tym linku: http://allegro.pl/show_item.php?ite...xYTRkODcxNWYwZGQwMzA0ODQzNmYyZjY4NzQ0Y2M4Zg==
ps. tak allegro xd
Oczekuje odpowiedzi.
Thx ;)

Nowych baterii z reguły formatować/formować nie trzeba, ale jeśli ci to ulży to możesz spróbować. Tylko zamiast rozładowywać baterię do zera, rozładuj ją tak do 10-15% i potem wepnij do ładowarki aż dobije setkę.
Fejków jest od groma, dlatego jeśli szuka się prawdziwie oryginalnej baterii do smartfona, to lepiej nie szukać na Allegro, często nawet sami sprzedawcy nie wiedzą czy te baterie to fake czy nie. Jak chcesz 100% oryginał to na stronie producenta możesz wybulić $40, więc powodzenia...

Back
Do góry