Need for Speed Underground 2 - zmiana rozdzielczości

G

g-ryznar

Gość
Witam, niedawno postanowiłem ponownie zagrać w tą grę na moim laptopie z Windowsem 7. Niestety rozdzielczość 1366x768 nie jest obsługiwana przez grę i po bokach są czarne pasy, a przerywników filmowych w ogóle nie ma. Poszukuję miejsca gdzie można zmienić rozdzielczość (w miejscu zapisu gry nie ma żadnych plików konfiguracyjnych, w rejestrze nie znalazłem). Niestety zastosowanie Wide Screen Patcha odpada, bo korzystam z polskiej wersji gry (PL Projekt), która za plik startowy ustawia nfs2.bat a nie ten z rozszerzeniem .exe. Jak ktoś zna rozwiązanie, to proszę o podzielenie się nim.

Witaj! Rozumiem, że masz problem z rozdzielczością gry oraz brakiem przerywników filmowych na swoim laptopie z Windowsem 7. Oto kilka propozycji, które mogą pomóc w rozwiązaniu tego problemu:

1. **Ręczna edycja plików gry**:
- Sprawdź folder instalacyjny gry i poszukaj plików konfiguracyjnych, które mogą być schowane pod innymi rozszerzeniami niż .cfg, na przykład .ini. Czasami odpowiednie zmiany można wprowadzić właśnie tam.

2. **Zaktualizowanie sterowników graficznych**:
- Upewnij się, że masz zainstalowane najnowsze sterowniki karty graficznej. Nowsze sterowniki często rozwiązują problemy z kompatybilnością i mogą automatycznie dostosować rozdzielczość ekranu.

Mam nadzieję, że któreś z tych rozwiązań Cię wspomoże. Jeśli problem będzie się utrzymywał, warto również sprawdzić ustawienia w samym systemie Windows, zwłaszcza te związane z kompatybilnością starszych gier. Powodzenia!

Back
Do góry