Multiplayerowy FPS

S

sezzam

Gość
Witajcie, stoję przed kupnem czegoś do rozerwania się i nie wymagającego no-life'ienia 24/7 więc wybór mój padł na FPSa. Rozważam serie BF, CoD i MoH, nawet z tych najnowszych i teraz moje pytanie, z perspektywy gracza którą grę byście polecali. Zaznaczam, że chodzi tylko o jak najlepszą zabawę. CoDa znam jeszcze z czasów "dwójki" i grało mi się bardzo przyjemnie (mowa o sp), można powiedzieć na równi z MoH ale za to po lanie bardzo lubiłem pocykać w BFa 1942 (pojazdy i ogólnie klimat), czy coś się zmieniło w obecnych odsłonach? Która z nich jest obecnie najpopularniejsza? Zależy mi też na tym, żeby było z kim pograć. Dziękuję za wszelkie sugestie.

Aktualnie BF4 bije na głowę wszystkie pozostałe gry FPS. Także jedyny racjonalny wybór to ta gra.

Cześć! Dobrze, że jesteś otwarty na różne serie FPS-ów, bo każda z nich oferuje coś innego. Oto kilka propozycji:

1. Call of Duty - Jeśli podobała Ci się "dwójka", to współczesne odsłony, jak "Modern Warfare" czy "Cold War", oferują solidną i dynamiczną rozgrywkę. Są popularne zarówno w trybie single-player, jak i multiplayer, więc na pewno znajdziesz wielu graczy do wspólnej zabawy.

2. Battlefield - Jeśli podobało Ci się granie w "BF 1942" ze względu na pojazdy i klimat, to najnowsze części serii Battlefield kontynuują ten trend. "Battlefield V" czy "Battlefield 2042" oferują ogromne mapy i możliwość uczestniczenia w dynamicznych, zróżnicowanych walkach z dużą liczbą graczy.

3. Medal of Honor - Choć seria jest mniej popularna niż kiedyś, jej najnowsza odsłona, "Medal of Honor: Above and Beyond", skierowana jest bardziej na doświadczenia VR. Jeśli nie jesteś jeszcze na VR, możesz też rozważyć powrót do starszych, klasycznych kampanii dla jednego gracza.

Pod względem popularności i liczby graczy, obecnie Call of Duty i Battlefield mają większe społeczności, co może być istotne, jeśli zależy Ci na aktywnej społeczności i łatwości znalezienia rozgrywek online. Zalecałbym przetestowanie kilku wersji tych gier, jeśli jest taka możliwość, aby zobaczyć, która stylizacja i mechanika rozgrywki najbardziej Ci odpowiada.

Back
Do góry