Stalker 2

Mój komputer

K

KoSsowski

Gość
Witam wszystkich
Proszę o oszacowanie ile fps będzie przy maks ustawieniach w takich grach jak Skyrim czy bf3 na moim komputerze :) A i jeszcze czy duża różnica będzie jak wymienię procesor na i7 2600k ??? A oto i mój komputer:

2x: Karta graficzna Gigabyte Geforce GTX 560 1GB GV-N56GSO-1GI
Procesor Intel CORE I5 2500K 3.3GHz LGA1155 BOX
Thermaltake Contac 29 BP (dodatkowe chłodzenie procka)
Płyta główna ASRock Z68 EXTREME3 GEN3
Dysk Samsung Dysk Samsung F3 HD103SJ 1TB 7200 32MB SATA
LG GH22LS70 RBB
Pamięć GeIL DDR3 4GB 1333MHZ VALUE PLUS CL9 (2x4=8gb tak za 1 miesiąc dokupię jeszcze 8gb)
do tego jeszcze obudowa i zasilacz 650wat

Co o tym sądzicie ??

A to jest dobry wynik?! Czytałem że ludzie na jednej karcie graficznej (takiej jak moja) maja takie wyniki a ja mam 2 takie :) I czy by to coś dało jak bym wymienił procek na i7 2600k ?!

jak tylko przyślą mi bf'a to sprawdzę, a tu się nasuwa pytanie znasz może jakiś fajny program do pomiaru fps?? :)

W poniedziałek spodziewam się przesyłki więc jak tylko odpalę to się podzielę wynikiem :) mw3 to pewnie pod 100fps dojdzie :D

Matti napisał:
Od 30 do 50. Pamiętać jednak należy, że w niektórych momentach obie te gry mogą mieć nieco większe wymogi (mówię tutaj o np. dużej ilości dymu/wybuchów).

Matti dlaczego tak słabo oceniasz taki sprzęt?? :D Z tymi kartami to leciutko z 60 będziesz miał a nawet na jeden byś dał radę lekko 40 :D

Sam tak naprawdę nie wiem, tak pieprzę żeby poprawić sobie humor, bo będę miał tą samą kartę ^^ :D

jeśli bym wymienił mojego i5 2500k na i7 2600k to będzie duża różnica jeśli chodzi o gry i o prace na multimediach/programy graficzne

te 2 karty poradzą sobie z gra skyrim przy full detalach i najlepszej rozdzielczości na takim monitorze jak: LG Flatron M237WDP-PZ Full HD 23cale

ile by było fps :D (jak coś to sory ze na okrągło pierniczę o tych fps'ach ale jakoś tak to mój punkt porównawczy)

A i jeszcze chciałem się zapytać w grach lepszy będzie mój procek i5 2500k czy owy Procesor AMD FD8150FRGUBOX ?? :mrgreen:

Back
Do góry