MODY- PROBLEM

Hiyoki

Użytkownik
Cześć. Przychodzę z pytaniem, ponieważ nie mam pojęcia jak to jest, a nie chce sobie zepsuć w jakikolwiek sposobu gry. Mój problem wygląda następująco: Mam GTA SA oraz SAMP
Aby sobie urozmaicić grę na SAMP, postanowiłam sobie wgrać moda na skina[podmianka] i tego moda wgrywałam przez GTA PARKING. Postanowiłam że chciałabym jeszcze podmienić auto. Znalazłam zajefajną podmiankę na GAMEMODDING tylko że nie mogę jej wgrać tak samo jak robiłam to z podmianką na skina, Bo to wyświetla jakiś inny program czy opcję instalacji [ załączone na obrazku poniżej] i o to w tym jest mój problem i pytanie. Czy jeżeli instalowałam podmiankę skina z GTA PARKING, a teraz chce podmienić auto z tego GAMEMODDING i tego programu instalacyjnego, stanie mi się coś z SAMP[grą] bądź to jakoś się
gm_sa_en.png
nie będzie nie zgadzać że coś się nie pojawi,w sensie że te dwa "programy" są ze sobą sprzeczne i nie można na obu jechać ? Dziękuje.

Przychodzę z pytaniem, ponieważ nie mam pojęcia jak to jest, a nie chce sobie zepsuć w jakikolwiek sposobu gry.
Przed jakimkolwiek modowaniem, zrób sobie kopię całego folderu gry gdzieś na dysku. Jak przesadzisz z modami - kasujesz obecny folder z grą, i jego miejsce kopiujesz poprzednio stworzoną kopię. I nie trzeba reinstalacji robić :)
Teraz jak wiesz, w jaki sposób ochronić się przed uszkodzoną kopią gry - spróbuj! Jak coś pójdzie nie tak - przywróć kopię gry.

Już dawno nie modowalem w GTA:SA, ale pamiętam że nie używałem żadnych instalatorów modów. Zazwyczaj instalowałem wszystkie mody ręcznie - pobierałem z jakiejś stronki (chyba GTAInside), otwierałem instrukcję i wykonywałem instalację krok po kroku (głównie był to IMG Tool). Ale to było lata temu, może teraz są lepsze automatyczne metody... :)

Dobrze dziękuje. Własnie go kopiuje i spróbuje wgrać też tą podmianke auta z GAMEMODDING. Mam nadzieję że te dwa "instalatory" nie będą ze sobą sprzeczne, i tak jak podmianka skina tak i jak podmianka auta będą działać :D Dziękuje za pomoc!

W Singleplayer nie gram, skupiłam się tylko i wyłącznie na sampie, gta zwykłe i tak mi nie działa , bo pisze że jakiegoś pliku brakuje czy coś o ile dobrze pamiętam :p

Cześć! Rozumiem, że chcesz podmienić pojazdy i skiny w GTA SA, aby urozmaicić sobie grę na SAMP. Skoro korzystasz już z GTA PARKING do instalacji skinów, warto wiedzieć, jak to wpłynie na instalację pojazdów z innego źródła, jak GAMEMODDING.

1. **Kompatybilność programów:** Generalnie, programy do modyfikacji GTA SA, takie jak GTA PARKING i instalatory z GAMEMODDING, działają niezależnie od siebie. Nie powinny one powodować konfliktów, pod warunkiem, że mody są poprawnie zainstalowane i nie nadpisują tych samych plików (np. jeśli dwa mody zmieniają ten sam model pojazdu).

2. **Kopia zapasowa:** Zawsze warto robić kopię zapasową oryginalnych plików gry, zwłaszcza przed instalacją nowych modów. W ten sposób, jeśli coś pójdzie nie tak, zawsze możesz przywrócić oryginalne pliki.

3. **Instalacja moda z GAMEMODDING:** Postępuj zgodnie z instrukcjami instalatora z GAMEMODDING. Upewnij się, że dobrze rozumiesz wskazówki i komunikaty pojawiające się w trakcie instalacji.

Nie ma jednoznacznych dowodów, że skorzystanie z różnych programów do modowania będzie powodować problemy, ale zawsze zachowaj ostrożność i staraj się dokumentować każdą zmianę w swoich plikach gry.

Mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko. Jeśli masz kolejne pytania, śmiało pytaj!

Back
Do góry