Mam RAT 7 i myślę, że seria tych myszek jest dość specyficzna. Niektórych ich wygląd urzeka, niektórych odstrasza. W każdym razie jeżeli decydujesz się na kupno bardziej ze względów technicznych/parametrowych myszki, musze Cię przestrzec przed paroma mankamentami związanymi z użytkiem.
Po pierwsze (nie wiem jak w modelu rat 3) ale w rat 7 jest mega czuły sensor który będzie wariował jeżeli zgromadzi ci się troche kurzu na podkładce. Czasami działa lepiej bez podkładki niż na niej, rozwiązałem to podkładając kartke papieru na podkładke i od tamtej pory działa bez zarzutu.
Jeżeli kupisz wersje połyskującą a nie matową ( ja mam białą) musisz się przygotować na to że po pewnym czasie farba zacznie delikatnie schodzić w niektórych miejscach, nie rzuca się to w oczy w moim przypadku bo farba i plastiki są białe.
Jeżeli będziesz miał po rozpakowaniu kabel w twardym tworzywowym oplocie od razu go wyprostuj, mój jest poskręcany do dzisiaj (nie chciało mi sie ;d)
i przez to oplot zaczął się wyrabiać w miejscach krytycznych.
Kupując tą myszke musisz się przyzwyczaić że twój kciuk już nie będzie miał kontaktu z blatem co do tej pory dodawało lepszej kontroli ruchom myszki. Są jednak plusy tego, o czym można się przekonać podczas gry.
Moim zdaniem stosunek cena/jakość w skali 1-10 to 7,5