Laptop do gier

• Thread starter Thread starter cz1k1t4
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
C

cz1k1t4

Gość
Cześć,

Po pierwsze witam na forum, bo to mój pierwszy post. Po drugie wiem że zaraz może zacząć się flame/hejt, ale naprawdę potrzebuję laptopa do gier. Cena praktycznie nie gra roli. Ma płynnie działać BF4, Watch Dogs, Metro Last Light. Chciałbym też aby tytuły które pojawią się np. za rok, także chodziły płynnie (kupuję raz a porządnie).

Ktoś podpowie co obecnie warto kupić?

Jeśli nie potrzebujesz blurajów i innych wodotrysków, to masz Alienware M17x i7-4700MQ/16GB/Win8P FHD na R9 M290x, a cena prawie połowę mniejsza.

Cena nie gra roli? No to mój drogi możesz sobie popłynąć... Obudowa wysadzana kamieniami szlachetnymi, złota klawiatura. Przecież musisz podać jakąś granicę cenową, bo bez tego to można gdybać u gdybać, a pomocy i tak nie uzyskasz.

Ja osobiście polecam ten laptop. Sam go używam, co prawda od zaledwie kilku miesięcy, ale póki co mnie nie zawiódł.
Odpowiadając na pytania typu 'Ale po co Ci laptop do gier, skoro możesz sobie kupić stacjonarny, na którym gra się lepiej?', ja posiadam laptopa do gier ze względu na to, że lubię pograć gdy nie ma mnie w domu, a maszyn innych osób nie trawię. Przy okazji oszczędzam też trochę miejsca.

Śmiało idź w Alienware 17stkę, ewentualnie Nowy Razer Blade, o ile istotne jest dla Ciebie by laptop był cienki i lekki.

Ciężko dostać dobrego laptopa do grania. Nie masz pewności, że za rok będą ci śmigać gierki. I nigdy nie dorówna to PC.
Nic sensowego Ci nie polecę ale kolega po pół roku sprzedał swojego Alienware bo naprawdę, waga i rozmiar nie były atutem. Jeśli lapek miałby stać w mieszkaniu to spoko ale jeśli zakładasz, że będziesz go zabierał do szkoły/na uczelnie/do pociągu itp to nie ma co się męczyć.

@up strasznie mi sie podoba ten panel w Razer Blade przeniesiony po części z deathstalker ultimate :D

Mam na myśli to, że są dwie wersje tego laptopa: Razer Blade i Razer Blade Pro, ten drugi ma panel :)

Jak do gier to laptopa nie bierz ;d
Ja wolał bym komputer ;d
Chyba, że chciałbyś go nosić przy sobie :)

Back
Do góry