D
dirty
Gość
Zbliżają się święta więc okres w którym wielu domach pod choinką można znaleźć przepiękny nowy komputer. Aby ułatwić wam wybór przygotowałem wam trzy przykładowe zestawy komputerowe.
Zestaw za około 2000 zł
Cena:1956
Zestaw za około 3000 zł
Cena:3256
Zestaw za około 5000 zl
Cena:4990
Każdy zestaw będzie oparty o procesor firmy intel są one po prostu wydajniejsze od produktów firmy AMD w grach. Ceny poszczególnych części będą średnia cena danego podzepołu na podstawie danych z porównywarek cen.
Kilka słów o zestawach:
Pierwszy oparłem o płyta główna zbudowana w architekturze H97 Haswell. Co zapewnia łatwo możliwość jego modernizacji w przyszłości.
W drugi zestawie postawiłem na osiągi co widać po bardzo wydajnej karcie graficznej. Pomimo dość dużego przekroczenia budżetu podobny zestaw można złożyć za 2900 zł (w tym dziale macie nawet taki temat). Wynika to z faktu uśredniania cen i dużej rozbieżności cenowej podzespołów.
Trzeci zestaw to już naprawdę maszyna która podźwignie każdą grę w rozdzielczości Full HD na wysokich detalach..
Jeśli chcecie indywidualnego zestawu opartego o jakiś konkretny sklep i budżet zapraszam do zakładanie indywidualnych tematów na forum.