Komputer jak najtaniej

Witam,

Nie ukrywam ze chce jak najtaniej w miare mozliwosci zlozyc komputer na procesorze i7 6700 i gtx 1070.
Moja propozycja
Intel i7 6700 uzywka kupiona
plyta glowna MSI H110M PRO-D plus chlodzenie spc Spartan 3 lt
Obudowa spc Regnum rg1
Zasilacz komputerowy SilentiumPC Vero L1 600W 80+
ram 2x4gb dde4 2133
dysk ssd 126gb
dysk 1tb seagate sata3
naped dvd standardowy jakis
karta gtx1070 nie bede jej krecil wiec jakas najtansza niereferencyjna
do czego ma sluzyc komputer chce wydajny komputer a nie chce przeplacac wydaje mi sie niepotrzebna drozsza plyta jak na tej taniej wloze 6700 karte 1070 podepne ssd i dysk hdd i mysle ze wiecej nie jest mi do szvzescia potrzebne a zawsze 200zl oszczednosci. Tylko czytalem kiedys ze ta plyta ma kiepska sekcje zasilania i raczej do 6700 sie nienadaje lepiej minimum b150 ale ogladajac rpzne filmy na you tube widze ze ludzie wkladaja w taka plyte glowna ten procesor wiec prosze o porade. Zalezy mi na duzej wydajnosci i ograniczeniu kosztow nie chce kupowac czegos mocniejszego jak tego nie wykorzystam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam, skoro masz procesor bez K (zablokowany mnożnik) to nie opłaca się kupować dodatkowego chłodzenia procka (chyba że zależy ci na ciszy); obudowa dobra aczkolwiek ma słaby przepływ powietrza więc polecam ci dołożyć 1,2 wiatraki Sigma Pro lub zmienić obudowę na RG1W (ok. 30 zł więcej); płytę główną mam i polecam, ale wydaje mi się że lepiej będzie wziąć coś z 4 slotami ram gdyż zawsze istniej możliwość rozbudowy o kolejne 8 GB; zasilacz polecam be quiet system power 8 500W; kartę graficzną weź palit gtx 1070 dual, nie opłaca się brać droższych kart ponieważ różnią się tylko fabrycznym podkręceniem lub kolorem. Mam nadzieję że pomogłem ;)

Zalezy mi na duzej wydajnosci i ograniczeniu kosztow nie chce kupowac czegos mocniejszego jak tego nie wykorzystam
To trochę samo sobie zaprzecza. Jeżeli chcesz wydajny komputer musisz zainwestować w dobre podzespoły. Nie mówię najdroższe, ale jakościowo dobre.

Napisz proszę jaki jest Twój maksymalny budżet i co już do kompa masz :)

Back
Do góry