Jakie głośniki będą najlepsze?

• Thread starter Thread starter Transformer
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
T

Transformer

Gość
Planuję wreszcie wymienić głośniki w moim komputerze na jakieś lepsze, te które mam teraz są od nowości, czyli jakieś 4 lata i po prostu wiem, że można polepszyć jakoś dźwięku. Średnio znam się na sprzęcie. Raczej myślę o głośnikach 2.1. bo 5.1, chyba nie będę miał jak rozstawić dobrze. Cena: do 300-350zł.
Głośniki będę używać będę do słuchania muzyki, oglądania filmów przede wszystkim. Zależy mi na tym, żeby dźwięki były jak najczystsze i żeby potem ewentualnie jakoś rozbudować ten sprzęt audio . Myślicie, że poprzez sklep internetowy znajdę coś taniej?

W tym przedziale cenowym, najlepszy stosunek jakości do ceny chyba będą miały Creative z serii Inspire.

Oczywiście że sklep internetowy posiada niższe ceny ;) Nie muszą wrzucać tak wielkiej marży jak sklepy ,,fizycznie istniejące" :)

Niby tak, ale zawsze w sklepie stacjonarnym może się zdarzyć jakaś promocja, więc warto się przejść. W dodatku koszty przesyłki takiego sprzętu też nie należą do najniższych. Nie zmienia to jednak faktu, że wybór produktów w internecie jest bardzo duży i to jest chyba największy plus. Sprzęt elektroniczny zawsze się opłaca kupować przez internet, tylko trzeba uważać gdzie się kupuje, żeby się nie naciąć na jakiegoś oszusta.

Ja swojego czasu mialem Logitech z10 z dotykowym panelem 2.1, graly bardzo czysto i zarazem glosno. Z tego co mi wiadomo wycofano je juz z produkcji ale Logitech wypuszcza caly czas nowe modele. Warto sprawdzic ceny nie sa wygorowane i jakoscia tez daja rade, wiadomka ze Creative bedzie lepszym wyborem ale drozsze nie zawsze znaczy lepsze ;)

W sklepach internetowych zapewne prędzej znajdziesz dobre głośniki niż w popularnych sieciówkach. Zarówno ceny są niższe jak i wybór będziesz miał większy, o, na przykład tutaj: http://www.sklep.bestaudio.pl/. Dobrze się jednak zastanów nad głośnikami, ponieważ głośniki o podobnych parametrach mogą różnić się w cenie o kilkadziesiąt procent.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kiedyś miałem zestaw z creativa do komputera 5.1 i byłem mega zadowolony. Fakt że musiałem dokupić kartę graficzną bo zintegrowania obsługiwała tylko zestaw 2.1 W internecie będzie większy wybór niż w sklepach internetowych. Ale w stacjonarnym sklepie można posłuchać jak gra taki zestaw. Chociaż jak kupimy przez internet to mamy prawa zwrócić.

A może coś marki Microlab? Chińska marka, ale polecana na równi z tymi topowymi. Ktoś mi kiedyś powiedział że Microlab jest tym, czym superluxy wśród słuchawek. Podobno w kategorii cena/jakość nie ma niczego co mogłoby przebić obie te marki. Także polecam Ci poczytać na temat MicroLabów. Jest już sporo testów, sporo opinii możesz sprawdzić i przekonać się

Dzięki za wpisy. Fajnie, że piszecie o Creative, bo mam już słuchawki tej firmy i jestem zadowolony, ale bałem się, źe głośniji już nie są takie dobre. Ale z tego co piszecie, to warto je rozważyć. Już wiem, że kupię przez internet. Martwi mnie jeszcze jedna kwestia... A mianowicie gwarnacja... W jaki sposób w razie awarii można oddać do naprawy? Bo jak się kupuje w zwykłym sklepie to wiadomo - idę do sklepu i żądam naprawy. A jak kupię w internecie?

Back
Do góry