GTA V - Ściny w grze i menu

D

Demcio

Gość
Witam, niedawno kupiłem GTA V na pc. Gra odpala się ładnie, ale już w menu zdarzają się zacięcia i lagi audio. Podczas ekranu ładowania muzyka dziwnie ścina, a podczas gry występują regularne ok. 2 sekundowe zacięcia co 0,5 sek. Dzieje się to na każdych ustawieniach graficznych. Próbowałem już naprawiać pliki gry instalatorem, aktualizować i downgrade'ować sterowniki do karty graficznej, wyłączać programy w tle, uruchamiać w trybie zgodności z Windows 7 oraz w trybie administratora, zmieniać rozdzielczość, odpalać grę w oknie i nic nie pomogło. Gdy pierwszy raz włączyłem grę wystąpił blue-screen, może wtedy coś się popsuło? Mam nadzieję że nie będę musiał przeinstalowywać gry bo moje łącze jest dość słabe i pobranie jej zajmuje cały dzień.

Moja specyfikacja:
GTX 770 2GB
Intel Core i5 4460 4x3.2 Ghz
8 GB RAM

Nagrałem film w którym widać zacięcia:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Powiem Ci tyle, ile wiem.
Nie jest to problem sprzętu, gdyż mi chodziło, a mam słabszą kartę graficzną. Może być to problem gry lub sterowników. Zaktualizuj sobie sterowniki programem "Nvidia Experience". Jak to nie pomoże, to przeinstaluj grę.
Spróbuj też wyłączyć Vsynki i filtrowania. Może pomóc.

Dobrze, tylko chciałbym zostawić sobie reinstalację jako ostatnią deskę ratunku, jakieś inne pomysły?

Dobra już wiem. Za każdym razem jak włączam GTA, to w procesach systemu jakiś "Host usługi: usługa lokalna (8)" zajmuje 10% procesora, a "host usługi: brak sieci" 35%, co w sumie z grą daje 100% zawalenia procesora. Co mogę z tym zrobić?

Back
Do góry