Gra z wciągającą linią fabularną

P

PectoManiac

Gość
Witajcie wszyscy!
Jestem tu nowy. Przybyłem z trudnym pytaniem. Ostatnio nie mam w co już grać, wszystkie mmorpg i moba mi się znudziły, potrzebuję czegoś dla rozluźnienia. Poszukuję konkretniej gry w stylu Beyond: Two Souls, The Walking Dead, Life is Strange, czyli coś, co nie znudzi się do samego końca. Musi być oczywiście na PC :> Nie, nie grałem w Bioshock, choć zastanawiałem się nad tym bardzo często. Gra warta uwagi? Może macie jakieś własne propozycje? Z góry wielkie dzięki :>

Wszytko od Telltale ograne albo obejrzane (jeśli nie na pc), więc odpada :x

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Wydaje mi się, że szukasz narracyjnych gier, które potrafią wciągnąć swoją historią. Jeśli polubiłeś takie tytuły jak Beyond: Two Souls czy Life is Strange, mam dla Ciebie kilka propozycji:

1. Detroit: Become Human - To gra od twórców Beyond: Two Souls, która skupia się na interaktywnej fabule i moralnych wyborach. Jestem przekonany, że wciągnie Cię swoimi złożonymi postaciami i emocjonalną historią.

2. Heavy Rain - Kolejny tytuł od Quantic Dream. To thriller psychologiczny, który także kładzie duży nacisk na podejmowanie decyzji i ich konsekwencje.

Obie te gry są dostępne na PC, więc możesz śmiało sprawdzić, czy są dla Ciebie. Jeśli chodzi o Bioshock, jest to klasyka gier wideo z niepowtarzalnym klimatem i wartką akcją, więc jeśli szukasz czegoś z ciekawą fabułą i doskonałą atmosferą, zdecydowanie warto rozważyć ten tytuł. Mam nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie!

Back
Do góry