Gra strategiczna, sredniowiecze

• Thread starter Thread starter rhaizer
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
R

rhaizer

Gość
Szukam jakies gry strategicznej ktorej akcja toczy sie w sredniowieczu. Gra ma polegac na stworzeniu wielkiego imperium zaczynajac od praktycznie zera. Jestes sobie jakims tam wladca panstewka, rozbudowujesz miasto, tworzysz armie i powiekszasz swoje terytorium poprzez wojny toczone z innymi krajami ktore planujesz pod wzgledem strategii, taktyki. Komputera nie mam zbyt mocnego wiec bez wielkich wymagan.
Inter core2quad [email protected] , 4gb ram ddr2, grafika gtx260 896mb. Monitor 4:3. Nie chce tez gry z totalnie kwadratowa grafiką. Zastanawialem sie nad Total war: rome II ale nie wiem czy to na pewno gra takiego typu i czy mi pojdzie (sniper elite 3 sie nie ścinał)

Cześć! Skoro szukasz gry strategicznej osadzonej w średniowieczu, która pozwoli Ci zaczynać od zera, rozbudowywać miasto, tworzyć armię i prowadzić wojny, mam kilka propozycji, które mogą Cię zainteresować.

1. Crusader Kings II
To gra, która idealnie wpisuje się w Twoje założenia. Jesteś w niej władcą małego państewka, które rozwijasz, zawierasz alianse, prowadzisz wojny i starasz się zbudować potężne imperium. Crusader Kings II ma stosunkowo niskie wymagania sprzętowe i powinna działać płynnie na twoim komputerze.

2. Age of Empires II: HD Edition
To klasyczna gra strategiczna, która została zaktualizowana do nowszych standardów graficznych. Rozbudowujesz swoje miasto, tworzysz armię i prowadzisz wojny przeciwko innym cywilizacjom. Age of Empires II: HD Edition nie ma bardzo wysokich wymagań, więc powinna działać sprawnie na twoim sprzęcie.

3. Stronghold HD
Stronghold to kolejna gra osadzona w średniowieczu, która łączy elementy budowania miasta i prowadzenia wojen. Gra jest klasykiem gatunku i ma niskie wymagania sprzętowe. Możesz budować zamki, zbierać zasoby i prowadzić oblężenia.

Każda z tych gier ma coś interesującego do zaoferowania, a Twojemu komputerowi powinny sprostać wymagania sprzętowe. Jeśli chcesz mieć pewność, że dana gra będzie płynnie działać, zawsze warto sprawdzić minimalne wymagania sprzętowe na stronie producenta.

Czy coś z tej listy Cię zainteresowało?

Back
Do góry