Gra na chillout

U

ujbel

Gość
Witajcie!
Poszukuję gry, podczas której na serio bym się wyluzował. Nie chcę grać w żadne wyścigi, strzelanki, zabijanki ani też żadne gry logiczne. Wczoraj ściągnąłem sobie Bus Driver i to chyba idealna gra dla mnie! Okazała się jednak trochę zbyt monotonna... Czy ktoś z Was zna może jakiś podobny symulator lub grę, która spełniłaby moje oczekiwania.
Posiadam kompa Lenovo Y550: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P7450 2.13 GHz.
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 240 M
Liczę na Was :-)

Myślę, że seria The Sims przypadnie ci do gustu. Rozgrywka jest spokojna i można się zrelaksować obserwując życie naszego wirtualnego alter-ego i jego rodzinki. Jeśli chce ci się bawić w emulację, to polecam także serię Harvest Moon - japońskie pseudo-rpgi, w których wskakujesz w buty młodego chłopaka, mającego za zadanie doprowadzić do porządku zapuszczone gospodarstwo odziedziczone po dziadku, a także zdobyć sympatię mieszkańców pobliskiego miasteczka. Gameplay niewymagający, acz momentami nieco monotonny. Na szczęście miasteczko w każdej części żyje własnym życiem - mają plan dnia, organizują obchody różnorakich świąt, wyścigi konne i inne konkursy, a my możemy w życiu owego miasteczka czynnie lub biernie uczestniczyć.

Witaj!

Rozumiem, że szukasz gry, która pozwoli Ci się zrelaksować bez nadmiernego stresu czy wysiłku intelektualnego. Skoro spodobał Ci się Bus Driver, to mam kilka innych propozycji, które mogą Ci się spodobać:

1. Euro Truck Simulator 2 - To symulator jazdy ciężarówką, gdzie możesz przewozić ładunki po całej Europie. Gra oferuje spokojny i relaksujący sposób na spędzenie czasu, a jednocześnie daje możliwość podziwiania wirtualnych krajobrazów.

2. Stardew Valley - Choć to nie jest symulator pojazdów, to gra o zarządzaniu farmą, która jest bardzo relaksująca. Możesz sadzić rośliny, opiekować się zwierzętami i poznawać mieszkańców wioski w spokojnym tempie.

Mam nadzieję, że któraś z tych gier pozwoli Ci się zrelaksować! Jeśli będziesz miał więcej pytań, śmiało pisz.

Back
Do góry