Fifa 18, prawy analog PC

Witam,
Jestem nowy na forum wiec z góry przepraszam jeśli źle umiejscowilem temat. Mój problem wygląda następująco: posiadam dwa lady firmy genesis bezprzewodowe, jak podłącze do komputera jeden pad to prawy analog działa i nie muszę zupelnie nic robić, jeżeli podłącze drugi identyczny pad to w jednym działa prawa gałka a w drugim służy za potwierdzanie i cofanie zależnie od nakierowania gałki i nie wiem dlaczego tak się dzieje i jak to rozwiązać żeby na obu dzialalo. Z góry dziękuję za odpowiedzi,
Pozdrawiam,
Mateusztq

Cześć, tak - temat napisany jest w dobrym miejscu ;)
Na sam początek wejdź w panel sterowania > urządzenia i drukarki > i znajdź swój pad, kliknij na niego i powinno wyświetlić ci się okienko z dwoma panelami twojego pada. Po prawej, masz prawą gałkę a po lewej - lewą. Spróbuj poruszyć każdą z nich i zobacz czy na "panelu" zmieni położenie się tej kropki/kreski.
To samo z drugim padem. Rezultaty napisz tutaj ;)

Cześć, tak - temat napisany jest w dobrym miejscu ;)
Na sam początek wejdź w panel sterowania > urządzenia i drukarki > i znajdź swój pad, kliknij na niego i powinno wyświetlić ci się okienko z dwoma panelami twojego pada. Po prawej, masz prawą gałkę a po lewej - lewą. Spróbuj poruszyć każdą z nich i zobacz czy na "panelu" zmieni położenie się tej kropki/kreski.
To samo z drugim padem. Rezultaty napisz tutaj ;)
Lewa gałkę czyta normalnie a prawa jako przyciski zależnie od nakierowania tym razem nawet jak jest tylko jeden podłączony a działało normalnie wczoraj
--- Post updated ---
Pady są identyczne
--- Post updated ---
Już wiem o co chodzi chyba, to jest zależne od tej końcówki którą podłączam do laptopa, jak podłącze jedną to czyta mi jak pada od xboxa a drugi czyta jako zwykły... nie wiem czy to się da rozwiązać :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Już wiem o co chodzi chyba, to jest zależne od tej końcówki którą podłączam do laptopa, jak podłącze jedną to czyta mi jak pada od xboxa a drugi czyta jako zwykły, nie wiem czy
--- Post updated ---
Tutaj nie chodzi o to czy będę miał spokój, czy nie, a o to, że zależnie od tego której końcówki do podłączenia do usb się podłączy, czyta pada jak pada od xboxa a od innej końcówki nie czyta a jest to ten sam pad, identyczny tylko właśnie ten odbiornik bluetooth sie troche rozni i dlaczego tak sie dzieje?

Już wiem o co chodzi chyba, to jest zależne od tej końcówki którą podłączam do laptopa, jak podłącze jedną to czyta mi jak pada od xboxa a drugi czyta jako zwykły, nie wiem czy
--- Post updated ---
Tutaj nie chodzi o to czy będę miał spokój, czy nie, a o to, że zależnie od tego której końcówki do podłączenia do usb się podłączy, czyta pada jak pada od xboxa a od innej końcówki nie czyta a jest to ten sam pad, identyczny tylko właśnie ten odbiornik bluetooth sie troche rozni i dlaczego tak sie dzieje?
Czekaj, czy ja dobrze rozumiem? Używasz odbiornika BT od nie tego pada którego chcesz korzystać?

Nie, uzywam swojego, ale moj odbiornik czyta go jak zwykly nonameowy pad, a drugi identyczny pad jest czytany jako pad od xboxa, ale rozni sie odrobine jego odbiornik

Back
Do góry