Fabularne gry RTS, RPG

N

Ninja

Gość
Witam, jak w temacie - szukam fabularnych gier typu RTS, RPG, w których walczy się z trollami, goblinami, orkami, elfami etc. Parę lat temu grałem w Warlords Battlecry III i gierka bardzo mi się wkręciła, więc szukam podobnych gier.

RTS - wszystkie części Warcrafta, HoM&M
RPG - wszystkie części sagi Might and Magic

Morrowind
Oblivion

a podobne do warlordsa :
Warlords IV: Bohaterowie Etherii
Kohan II: Kings of War
Battle Realms

poczytaj sobie o grach w necie moze ktoras Cie zainteresuje

ninja666 napisał:
RTS - wszystkie części Warcrafta, HoM&M
RPG - wszystkie części sagi Might and Magic

Warcraft wygląda nieźle, zagram i zobaczymy. Ale w WoWa grać nie będę xD
HoM&M - wybacz, ale nie przepadam za herosem ani innymi grami turowymi.
Might and Magic też zapowiada się nieźle.

GanGstaTraP napisał:
Gothic IV -Arcania

Gothica też luknę ;)

d3v napisał:
Morrowind
Oblivion

a podobne do warlordsa :
Warlords IV: Bohaterowie Etherii
Kohan II: Kings of War
Battle Realms

poczytaj sobie o grach w necie moze ktoras Cie zainteresuje

Morrowind i Oblivion wyglądają naprawdę nieźle. Czytałem o nich, wydają się godne uwagi. W Warlords IV grałem. Turowa. Całkiem zepsuli system gry z poprzednich wersji.
Kohan II - To jest to! Dziękówa. Patrząc na screeny, trailery i recenzje wydaje się, że to najlepsza propozycja gry w tym temacie. Battle Realms - zapowiada się kolejna niezła gierka do sprawdzenia.

AIFAM napisał:

Te dwie gierki też nieźle wyglądają. TY.

TheVolmen napisał:
Mount And Blade (nie walczysz z goblinami ale fajne polecam)

Niezła gra, ale trochę nie o to mi chodziło.

Dzięki wszystkim.

Cześć! Rozumiem, że szukasz fabularnych gier typu RTS lub RPG, które zawierają elementy fantasy takie jak walka z trollami, goblinami, orkami czy elfami. Mam dla Ciebie kilka propozycji:

1. SpellForce 3 - Jest to ciekawa mieszanka RTS i RPG, osadzona w świecie pełnym magii, potworów i różnych ras. Gra oferuje zarówno rozbudowaną kampanię fabularną, jak i tryb multiplayer.

2. Divinity: Original Sin 2 - To raczej klasyczne RPG ze współczesnym podejściem do rozgrywki. Oferuje bogatą fabułę, złożone postacie i mnóstwo interakcji z różnymi rasami, w tym elfami, orkami i innymi stworzeniami.

Jeśli któraś z tych gier Cię zainteresowała, warto sprawdzić bardziej szczegółowe recenzje czy gameplaye, aby dowiedzieć się więcej o ich mechanikach i fabule. Mam nadzieję, że te propozycje spełnią Twoje oczekiwania!

Back
Do góry