Powiem szczerze - nie tykaj stron typu
http://3dsemulator.org/ => są to same oszustwa.Są obecnie dwa projekty działające, z czego drugi opiera się na pierwszym i jest jeszcze bardziej zabugowany...
Citra 3DS działa, ale ma parę spraw, które wymagają posiadania i tak przerobionego 3DSa... Rom musi być odszyfrowany, co potrafi obecnie zrobić tylko konsolka.
Dodatkowo Maska Majory działa na takim sprzęcie:
CPU - Intel Core i7 3770K @ 4.20 Ghz
RAM - 16 GB
GPU - MSI GeForce GTX 970 GAMING 100ME
OS - Windows 7 64bit
W przedziale od 1 do 35 FPS (na konsolce masz 60FPS)
Absolutnie szczerze - polecam Ci zakup konsolki ;) Skoro i tak chcesz piracić (nie powiesz mi przecież że emulator Ci po to, by odpalać zdumpowane za pomocą legitnej konsolki romy, skoro konsolki nie masz), to rób to na tej konsolce. Jak masz system do 9.2 wgrywasz GatewayMode'a i potem RXToolsy (oba za darmo, nie jak kiedyś z kartami za 300zł), i potem masz 2 systemy, jeden "legitny" 9.2 (na którym nic nie odpalisz), oraz "piracki" 10.5, na którym działają gry ze wszystkich regionów świata (3ds ma normalne region locka).
W razie czego - chętnie pomogę, sam mam dwa 3DSy, jeden zmodyfikowany ze względu na omijanie blokady regionalnej (Yo-kai Watch jest w USA, a w EUR nie istnieje, gierka z Amiibo jest w Japonii a w EUR nie istnieje...) więc wiem jak to wygląda ;) Konsolkę dorwiesz za 250zł, czasami 2DSa bez efektu 3D za 200zł dorwiesz ;) Na prawdę warto.