Dedyk

• Thread starter Thread starter dirty
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
D

dirty

Gość
W najbliższej przyszłości planuję zakup dedyka, w oko mi wpadła oferta minthosta nie oszukując się ze względu na cenę.
Natomiast przyznam że nie wiem jak zachowują się w nich procesory amd , tu macie konfiguracje"
AMD FX4100 4x3.6GHz
Pamięć RAM 8 GB DDR3 1600MHz
Ultra szybki dysk SSD 120GB SATA3
Bez limitu transferu
Ochrona DDOS w pakiecie GRATIS
Będę tam trzymał ze 2 strony www, tsa i 2 serwery gier. Jedne będzie mało używanym serwerem et który za wiele zasobów nie ciągnie, drugiego parametrów sądzę że coś na wzór serwera csgo. Teraz pytanie czy spełni swoje oczekiwania czy szukać czegoś na intule bardziej ?

Lepiej kup sobie takiego dedyka z ovh:
http://www.soyoustart.com/pl/oferta/e3-ssd-3.xml
Intel jednak sobie lepiej radzi w porównaniu z AMD. Pakiety anty ddos generalnie są o kant d... ale ovh radzi sobie możliwie najlepiej w tej kwestii.
Dedyk, którego Ci podesłałem spokojnie utrzyma strony www i serwery gier. Jest jeszcze jedna ważna różnica. Minthost daje 100mpbs transferu, a na ovh dostaniesz 250mbps. Cena w sumie ta sama.

Tyle że na mint kupić można wplan za 50 % ceny :P A jak kupię na roczną opłatę i po 40 % można.

Wystarczy mu konto shell na mocnym dedyku. Pod to co potrzebuje, koszty spadna o 50%

Nikt nie mówi że jeśli będę go miał nie będę tam stawiał dodatkowych rzeczy. To będzie stało na początek.

bajt3l napisał:
Nikt nie mówi że jeśli będę go miał nie będę tam stawiał dodatkowych rzeczy.
Przeczytaj swoj pierwszy post...
Nie przecz, nie będę płacił za dydyka tylko po to żeby go mieć. Napisałem co na pewno będę tam miał, ale jeśli będę miał wolne zasoby wykorzystam je.

Back
Do góry