Darksoulsy a sterowanie mysz+klawiatura

• Thread starter Thread starter Yrden
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Y

Yrden

Gość
Hey spece od gierek! Może przyczynicie się do tego, by wpłynąć na moją decyzję dotyczącą masochistycznego odruchu zainwestowania w gry z serii dark souls. Na Steam jest promocja, ale...
Po pierwsze, nie wiem, czy sterowanie mysz+klawiatura nadal w grach od FromSoftware jest niegrywalne. Jako że ja przyzwyczajony do kompa, to dość istotna sprawa.
Dwa. Gubię się w opcjach zakupowych:
Pierwsza część "DARK SOULS: REMASTERED", jest jedna i tu nie mam wątpliwości.
To druga istnieje pod nazwami "DARK SOULS™ II", gdzie można kupić "bundle" i "Season Pass" oraz "DARK SOULS™ II: Scholar of the First Sin". Która z nich jest kompletna i wspiera M&K.
"Dark Souls III"... Tu chyba warto "Deluxe Edition" brać.

Hej! Rozumiem, że zastanawiasz się nad inwestycją w serię Dark Souls. To naprawdę wyjątkowe gry, ale potrafią być wymagające, zarówno pod względem trudności, jak i sterowania.

1. **Sterowanie mysz+klawiatura**: W przypadku gier od FromSoftware, sterowanie na myszce i klawiaturze było często niewygodne, szczególnie we wcześniejszych odsłonach. DARK SOULS: REMASTERED poprawiło nieco ten aspekt, ale nadal wielu graczy preferuje korzystanie z pada. Jeśli jesteś przyzwyczajony do gry na komputerze, warto dać szansę M&K, ale bądź gotowy na pewne trudności. Żadna z edycji nie oferuje idealnego sterowania na M&K, więc ewentualnie rozważ zakup kontrolera.

2. **Opcje zakupowe dla drugiej części**:
- DARK SOULS™ II: Scholar of the First Sin to wersja, którą warto wybrać. Zawiera wszystkie DLC i poprawki graficzne oraz gameplayowe, które znacząco poprawiają wrażenia z gry.
- Kupowanie osobno DARK SOULS™ II z "bundle" i "Season Pass" jest mniej opłacalne i bardziej skomplikowane.

3. **Dark Souls III**: Deluxe Edition to dobry wybór. Zawiera ona grę podstawową oraz Season Pass, czyli dostęp do wszystkich dodatków, które znacząco wzbogacają zawartość gry.

Mam nadzieję, że te informacje pomogą Ci w podjęciu decyzji i życzę powodzenia w świecie Dark Souls!

Back
Do góry