Czy ruszy mi parę gier

M

Mendejus

Gość
Witam chciałbym się zapytać czy pójdą mi poszczególne gry:
-AC Unity
-AC Rouge
-Dragon Age Inkwizycja 
-Thief
-The Elder Scrolls Online 
-Diablo 3 
-Wiedźmin 2
-GTA V
-Cień Mordoru
Na takim sprzęcie:

Intel® Core™ i7 4gen 4510U 2 - 3,1 GHz Liczba rdzeni 2 Pamięć podręczna CACHE4 MB Ekran15,6'', WXGA 1366 x 768 pikseli Pamięć RAM 8 GB, DDR3 Dysk twardy 1000 GB, SATA Grafika AMD® HD R7 M265 Pamięć karty graficznej 2048 MB Win 8.1 64 bit
Jeśli tak to na jakich ustawieniach mniej więcej odpalać poszczególne gry. Z góry dzięki za odpowiedź :)

Zależy ile FPSów Cie zadowala. Niektórzy przemęczą na 10-15, natomiast dla innych, tak jak i mi z resztą, gry zaczynają się od 60 wzwyż. Musisz wziąć pod uwagę też to, że chcesz odpalić te gry na laptopie, gdzie podzespoły są pomniejszone. Sam przesiadłem się ze stacjonarki na laptopa o podobnej konfiguracji do Twojej (procesor tylko gorszy i dysk), gdzie stacjonarka była trochę jednak "niby" gorsza, ale na grach widać było różnicę w drugą stronę - mniej FPsów na lapku. Porównanie miałem chociażby w COD:MW2, gdzie czułem znaczną różnicę w płynności. Gry oczywiście pójdą na takim sprzęcie, ale kwestia na jakich ustawieniach leży już w Twoich upodobaniach.

No najlepiej by było żeby gry dość płynnie chodziły. Z tego co wiem z unity może być problem bo jest słabo zoptymalizowana.

2420b5cafdb3.jpg

Back
Do góry