Czy moj sprzet nie da rady juz niczego wyciagnac?

K

Kirimato123

Gość
Witam! Mam problem ze sprzętem. Sprawdzałem wymagania sprzętowe do gier takich jak League of Legends, World of Warcraft itp.. Według informacji tam podanych mój komputer powinien dawać sobie radę z takimi grami ale tak nie jest. Gry zacinają się na najmniejszych detalach (Lol osiąga jedynie 10FPS). I teraz moje pytanie : Czy mój sprzęt jest za słaby i muszę kupić nowy? Czy może da się coś z nim zrobić (zła jest jedynie jakaś część karta graficzna, or something). Niżej zamieszczam parametry swojego komputera (wiem, że to złom, ale za rok wybywam z domu i nie wiem czy opłaca mi się kupywać nowy).

Nazwa płyty głównej ASRock K8Upgrade-NF3
Typ procesora AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3000+
CPUID: nazwa procesora AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
Pamięć fizyczna W sumie 1023 MB
Wykorzystanie 52 %
DIMM1: GR400D64L25/512
DIMM2: Melco (512 MB PC3200 DDR SDRAM)
Karta Graficzna NVIDIA GeForce FX 5500
Rozmiar pamięci 256 MB
nVIDIA GeForce FX 5500 Akcelerator 3D

Jeżeli chodzi o sprzęt jestem totalnie zielony, więc jeśli czegoś brakujcie piszcie!

Najlepiej kupic nowy. Z tego nie da sie juz duzo wyciagnąć, pozmieniały się złącza ( karty graficznej, procesora, ramów ) upgrade tego komputera nie ma najmniejszego sensu, bo większości części do tych złącz już poprostu nie produkują i nie ma to żadnej przyszłości.

Komputer jest poprostu słaby. LOl ma niby niskie wymagania, ale zawsze trzeba brac na to troche poprawke, bo czesto jest tak ze na sprzecie pokazanym jako minimalny nie da sie grac.

Lepiej kupic mac :D
Niby fakt ze 6 tysi kosztuje ale taki:
Procesor 6 Ghz
Ram 10GB DDR3
Karta graficzna 2GB
Dual Bios - 2x
Dysk 1TB
To dopiero coś :D

Kaisus lepiej się nie wypowiadaj bo aż mnie kusi żeby dać ci bana za brak IQ.
Produkty "jabłecznika" są drogie i wieśniackie. Za ich cenę możesz składać takie zestawy komputerowe które dadzą Ci więcej zabawy na dłużej. No chyba, że chcesz szpanować ile to możesz kasy w błoto wywalać.

Kaisus napisał:
Lepiej kupic mac :D
Niby fakt ze 6 tysi kosztuje ale taki:
Procesor 6 Ghz
Ram 10GB DDR3
Karta graficzna 2GB
Dual Bios - 2x
Dysk 1TB
To dopiero coś :D

ch*j sie znasz na prowadzeniu rakiety. Maci sa dla szpanu dla debilowatych ludzi z bogatych rodzin. jak ktos chce przyszpanowac to kupuje normalnego laptopa i instaluje linuxa np. z xfce ktorego spokojnie mozna do maca upodobnic i praktycznie w funkcjach sie nei rozni.

A za cene maca najlepiej kupic zwyklego lapka ktory bedzie znacznie lepszy :D

Back
Do góry