Co to jest?

• Thread starter Thread starter MrLOL321
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
M

MrLOL321

Gość
Witam, czym jest pokazane na screenshocie, Pagefile usage? http://prntscr.com/7a2ui6
Podczas gry w wiedźmina 3 na Uber ustawieniach, pagefile usage jest na 100%
Wytłumaczy ktoś co to jest?

Ile masz Ramu oraz podaj nam jaki to masz procesor..Lepiej byłoby dla Ciebie jeśli właśnie miałbyś te 4 rdzenie. 2 rdzenie mogą sobie nie poradzić z tą grą. To ja zaznaczam i Ciebie o tym właśnie informuję ale to tak na przyszłość jak dodajesz taki post podaj bardziej szczegóły.

Więc, mam 8 GB ramu, a procesor to Intel i5 4440 3.1 ghz 4 rdzeniowy, podczas normalnego użytkowania (bez gry, z przeglądarką itp) to 3.21 GB

Możesz spróbować zwiększyć rozmiar pliku wymiany:
1. Otwórz okno System, klikając przycisk Start, klikając prawym przyciskiem myszy polecenie Komputer, a następnie klikając polecenie Właściwości.
2. W lewym okienku kliknij łącze Zaawansowane ustawienia systemu. Wymagane uprawnienia administratora Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź.
3. Na karcie Zaawansowane w obszarze Wydajność kliknij przycisk Ustawienia.
4. Kliknij kartę Zaawansowane, a następnie w obszarze Pamięć wirtualna kliknij przycisk Zmień.
5. Wyczyść pole wyboru Automatycznie zarządzaj rozmiarem pliku stronicowania dla wszystkich dysków.
6. W obszarze Dysk [etykieta woluminu], kliknij dysk, na którym znajduje się zmieniany plik stronicowania.
7. Kliknij pozycję Rozmiar niestandardowy, wpisz nowy rozmiar w megabajtach w polu Rozmiar początkowy (MB) lub Rozmiar maksymalny (MB), kliknij przycisk Ustaw, a następnie kliknij przycisk OK.

[źródło - Microsoft.com]

Optymalne ustawienia:
Rozmiar początkowy - 1,5* pamięć RAM [czyli u Ciebie 12GB]
Rozmiar maksymalny - 3* pamięć RAM [czyli u Ciebie 24GB]
Może to trochę odciążyć system ;)

A pomogłoby zwiększenie RAM'u i zmienienie procesora? I czy ma to jakikolwiek wpływ na FPS w grze?

Procesor jest dosyć dobry.
Ilość pamięci RAM też nie jest najgorsza - podaj tylko jeszcze taktowanie RAMu .
Podaj jeszcze model karty graficznej.
Pierwsze co bym zrobił to właśnie zmieniłbym wielkość pliku wymiany - instrukcja powyżej ;)

Karta: Gigabyte Radeon R9 280x 3gb
Taktowanie: http://prntscr.com/7ahcy7 (chyba tutaj znajdziesz informacje)
I jeszcze jest jedna rzecz, czy przez ten pagefile usage mogę mieć mniej Fpsów?
I czy na mój sprzęt, wiedźmin powinien mi działac na wyższych ustawieniach z ich większą ilością czy coś w tym stylu?
Bo jak kupiłem pierwszy raz tą kartę, to podczas gry np w LoL gdy były jakieś błyski pioruny itp to miałem blackscreena
gre wywalało na pulpit i pisało że sterownik programu amd przestał działać.
Wymieniłem ją na nowy model i narazie takiego problemu nie ma, i pytam się o to ponieważ boję się że ta karta też jest uszkodzona czy coś w tym stylu
(z tamtym problemem pieprzyłem się przez 4 miesiące zanim zdałem sobie sprawe że to jej wina).
Ostatnia rzecz, czy sterowniki mają duży wpływ na jakość gry? (znowu chodzi mi o fps :d)
Również podczas podkręcania na max pojawia się taki czarny ekran (nie wiem czego to wina dlatego się pytam bo może wy wiecie)
Chodzi o takie ustawienia: http://prntscr.com/7ahiau
Pytam się o te fps'y ponieważ nie wiem czy karta powinna być wydajniejsza, czy jest uszkodzona czy to wina komputera

Back
Do góry