Chcem nowy komputer

Status
Zamknięty.
Widzę że zero zainteresowania, tak więc inne pytanie: opłaca się kupić używany sprzęt (Athlon II x3 460 płyta msi dysk 250gb karta hd6850 8gb ramu) za 800 zł? okoliczności finansowe się zmieniły, wymagania również mniejsze

Powiem szczerze,że sprzęt jako sprzęt dupy nie urywa.Cena nie jest zła ale ten procek to już totalna przeszłość.Lepiej pozbieraj pieniądze bo za 2-3tyś złożysz coś na parę dobrych lat.

Jaki zasilacz ma komputer?Radeona bym nie polecała.RAM DDR3,5 czy 2?To też jest dość ważne bo ewentualnie dodanie kości pamięci DDR2 jest zwyczajne droższe.

Jakieś parametry płyty głównej?

Lepiej nie kupuj używanego.
Wiesz jak będzie nóka to sobie dostosujesz go do siebie a tak po kimś to nie wiadomo kto i ile go katowal.

Ale dałeś szczegóły, że chcesz tylko taki typowy komputer dla gracza? Czy to ma być taki tradycyjny stacjonarny do ciupania cały dzień i całą noc czy chodzi Ci o jakiegoś laptopa? Bo jeśli to drugie to możesz też poszukać na portalach i wygrać aukcje z typowym sprzętem dla gracza np. firmy MSI i będzie klawoo.

RandomGamer napisał:
Lepiej pozbieraj pieniądze bo za 2-3tyś złożysz coś na parę dobrych lat.
I kogo ty próbujesz oszukać? Większość(jak nie wszyscy) znajomi z lepszymi kompami za 3-4k do Wiedźmina 3 muszą rozbudowywać 2-letnią budę(o kolejne 2 tyś).
AMD do gier broń Boże. Mam to ustrojstwo i o ile grafika Radeona sobie jakoś radzi, to procesor za nią nie nadąża (mowa tu o takim BF3), a mam AMD II X4 740 i straszne gunwo. FX-ów też bym odradzał. Lepiej kupić jakiś starszy model i5, niż się wk*rwiać z tym AMD. A używki to się w dzisiejszych czasach nie kalkulują.

Ja ci radzę poczekać. Niedługo mają się pojawić nowe procki Intela, więc stare mogą stanieć (nie polecam amd). Grafika- polecam nvidia; ram tylko ddr3, ddr2 to staroć z o wiele gorszymi parametrami, ew. jakbyś miał przypływ gotówki to ddr4, ale w ciul drogie.
Ja bym nie kupował używanego, chyba że to z pewnego źródła.

Tutaj też się trochę zastanawiam nad nowym kompem ale nad tym bodajże o ile by nie skłamać 11,6 cala...Po prostu chciałbym się dowiedzieć czemu one są aż takie drogie takie najniższe ceny to jest przecież 1200 zł parametry mają słabe i nic takiego odjechanego w środku...

Nie jestem ekspertem ale według mnie cena takiego czegoś może być drogo bo takich sprzętów jest mało i tutaj jak jakiś producent coś takiego stworzy to akurat mu się to musi zwrócić jakoś ja to tak rozumuję ale mogę się mylić : D

No jest takich urządzeń mało to chcą na tym zarobić producenci. Ja też bym chciał jakiegoś nowego laptopa. Mój już jest trochę takim przeżytkiem i właśnie się was spytam do jakiej kwoty miałbym sobie kupić? Na kompie w nic nie gram, służy mi on głównie do neta i czasem obejrzę sobie na nim youtube i seriale..do kwoty 1500zł będzie ok?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry