Błędy po zainstalowaniu Windows

• Thread starter Thread starter nedo
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
N

nedo

Gość
Witam,od pół roku przy próbie instalacji na moim komputerze systemu Windows XP,Instalacja zatrzymuje się i wyskakuje błąd że nie można skopiować pliku.
Jeżeli już wgram system Windows podłączając dysk twardy do innego komputera,nie działają podstawowe aplikacje i komputer ciągle się resetuje.Po kilku dniach takiej marnej egzystencji z wyłączającym się komputerem i ciągłymi błędami,przy uruchomieniu komputera widnieje napis,że nie można odnaleźć folderu system32 i windows nie może zostać poprawnie uruchomiony.Komputer został wysłany na gwarancję ale te ci*le wymienili dysk twardy.Problem nie zniknął a ja zgubiłem gwarancję :(
Przy próbie instalacji Z tej samej płyty na innym komputerze,windows działa poprawnie,nic się nie zawiesza.
Stacja dysków dvd też odpada.Procesor raczej też,a Ramu nie mogę sprawdzić.
Jak rozwiązać ten problem?

Ram 2GB
Zasilacz "TakeMe" 230V
Procesor AMD anthlon 2,6GHz x 2

Dokładnych parametrów nie jestem w stanie podać,na chwilę obecną.

Wykluczyłeś wszelkie możliwości... Pierwszy raz wgl widzę taki problem.
A co z ramem? Dlaczego nie możesz sprawdzić? // wyjmij kości, odpal kompa niech polata pare min bez nich, potem znów załaduj je do kompa i obczaj, nie daję 1oo% gwarancji że zadziała, ale niektóre problemy to rozwiązuje.

Spróbuje,najpierw 10 godzin męczarni przy instalowaniu Windows -.-
Hmm,może to coś z płytą główną ? (tego już raczej nie sprawdzę)

Pierwsza sprawa. Rozkręc obudowe i sprawdź czy dysk to Segate Barracuda.

Jesli tak to na 90% to jest przyczyna.

Miałem identyczny problem, oni robili fuszerke totalną przez jakiś czas z dyskami mój był 5 x w gwarancji i niby działa ale go nie uzywam bo to porażka.

System gubil pliki.

Jeśli chcesz sprobowac to naprawic i sprawdzic dysk :

http://hddguru.com/download/software/mh ... 4.6iso.zip
Wypal to na ISO ( np. u kolegi lub innym kompie ) i odpal ten program z cd przed włączeniem Windowsa.
Po załadowaniu aplikacji wybierz swój dysk i go przeskanuj (dwa razy klawisz F4).

Na koniec wstaw na forum legende po prawej stronie po skończeniu skanowania. ( zdjecie albo przepisz)

<3ms :
<10ms :
<50ms :
<150ms:
<500ms:
>500ms:

Jak będziesz mieć errory lub >500ms to wina dysku. Można to spróbować naprawić za pmoca tego samego programu ( low lvl format ) ale najpierw przeskanuj i wstaw wyniki.

@dev

Prtoblem w tym,że jak podłączałem inne dyski działo sie dokładnie to samo.
Spróbowałem wyciągnąć RAM na 5 min i później znowu włożyć do innego slota.Nie wiem jakim cudem,ale jak do tej pory komputer działa jak nigdy :D
Jeszcze wszystko może się zdarzyć,ale dzięki payac.

d3v napisał:
Pierwsza sprawa. Rozkręc obudowe i sprawdź czy dysk to Segate Barracuda.

Jesli tak to na 90% to jest przyczyna.

No bez przesady :-)

Analiza w tym przypadku jest bardzo prosta. Czytając problem postawiłbym na nośnik + napęd (z naciskiem na napęd skoro gdzie indziej instalowane kończy się powodzeniem).
Jeżeli pojawia się błąd w tym samym miejscu (tzn. zatrzymuej się na kopiowaniu tego samego pliku podczas instalacji) w większości przypadków problem polega na uszkodzonym, lub nieczytelnym nośniku. Nieczytelny - wcale dodatkowo nie musi być uszkodzony - po prostu leciwy napęd sobie z tym nie radzi. Zacznij od najprostrzych rozwiązań - tzn upewnij się, że z danego nośnika możesz zainstalować na innym komputerze - później - pożycz od kogoś napęd i zobacz jak instalacja z tego nośnika pójdzie u Ciebie.

PS. Czas się pozbyć XP.

Akurat,napędów mam w domu dużo,sprawdzałem wszystkie.Występuje ten sam problem.Instalacja nie zacina się tylko w jednym miejscu.Na razie komputer działa ale widzę że nie pochodzi długo i problem znowu wróci.

Co jest złego w XP?

Myślałem że ramy już sprawdziłeś tak jak napisali wczesniej :P

Kapelan wpisz sobie obrazliwe slowa jakies + firme Seagate to Ci na pewno wyskoczy trochę wiązanek tysiące wadliwych dysków wydali/

Przeskanowałem ram programem Mem tester i wyszło że ram ledwo zipie :(
Muszę kupić nowe kości

Kupiłem nowy ram i komputer chodzi jak marzenie.Temat do zamknięcia.

Back
Do góry