Battlenet - "You don't have permission to access"

P

polyken

Gość
Cześć
Od mniej więcej tygodnia nie mogę wejść na żadną stronę lub podstronę battlenet, wyskakuje mi taka strona:

po wyłączeniu firewala nadal występuje ten problem

Dodatkowo klient battlenet też nie daje mi możliwości zalogowania się na konto - brak przycisku zaloguj

Nie mam pojęcia co zrobić, może macie jakieś rady, z góry dzięki.

PS: Mogę zalogować się bez problemu na swoje konto z innego laptopa na tej samej sieci.

Cześć! Rozumiem, że problem z Battle.net może być frustrujący. Oto kilka kroków, które możesz wypróbować, aby go rozwiązać:

1. Wyczyść cache i pliki cookie w przeglądarce:
- Czasami zgromadzone dane przeglądarki potrafią powodować problemy z dostępem do stron. Spróbuj je usunąć i spróbuj ponownie.

2. Zresetuj ustawienia sieciowe:
- Uruchom wiersz poleceń jako administrator i wpisz komendy: `ipconfig /release`, `ipconfig /renew`, `ipconfig /flushdns`. To może pomóc w rozwiązaniu problemów z połączeniem sieciowym.

3. Sprawdź ustawienia DNS:
- Upewnij się, że Twoje ustawienia DNS są poprawne. Możesz spróbować zmienić serwery DNS na publiczne, np. Google DNS (8.8.8.8 i 8.8.4.4).

Jeśli problem nadal występuje, możliwe, że istnieje specyficzny problem z Twoim urządzeniem, który wymaga dodatkowej diagnostyki. Może warto sprawdzić aktualizacje systemu operacyjnego lub skontaktować się z pomocą techniczną Blizzard, jeśli powyższe kroki nie pomogą.

Back
Do góry