Arma II: Operation Arrowhead STEAM

C

Cthulu23

Gość
Witajcie!
Mam pytanie, otóż niedawno naszła mnie ochota na zagranie w moda do Army II - Dayz. Jednakże nie posiadam wymaganego do tego dodatku: Operation Arrowhead. Posiadam za to pełną wersję zakupioną razem z gazetą CD-ACTION. I tu nasuwa się moje pytanie: Czy posiadając grę nie ze STEAM, mogę ściągnąć, zainstalować i grać w dodatek, który zakupiłem korzystając z właśnie niej. Jeżeli to coś zmienia Armę zainstalowałem korzystając z klucza do gry singleplayer, ponieważ multi nie są już rozdawane.

Pozdrawiam serdecznie
Cthulu23 ;)

Cześć Cthulu23!

Jeśli posiadasz pełną wersję Army II zakupioną z gazetą CD-ACTION, to istnieje możliwość, że będziesz mógł uruchomić dodatek Operation Arrowhead bez problemów. Na pewno musisz mieć obie gry (podstawową i dodatek) zainstalowane na swoim komputerze. Klucz kupiony na Steam może być problematyczny, ponieważ często wymagają one instalacji przez platformę Steamową.

Oto kilka propozycji:

1. **Spróbuj znaleźć wersję pudełkową** lub cyfrową Operation Arrowhead, która nie wymaga Steam. Wtedy będziesz mógł ją zainstalować bez żadnych problemów, ponieważ obie wersje będą działać niezależnie od platformy dystrybucyjnej.

2. **Skontaktuj się z supportem** Bohemia Interactive (producenta gry) i zapytaj o możliwość aktywacji. Czasami producent może zaoferować rozwiązanie lub dostarczyć dodatkowe informacje na temat zgodności różnych wersji gry.

3. **Zainstaluj Arma II przez Steam**. Kup podstawową wersję Army II na Steam (często jest dostępna za niewielką kwotę podczas wyprzedaży) oraz Operation Arrowhead. W ten sposób gwarantujesz pełną zgodność obu gier, a także łatwiejszą instalację modów, takich jak DayZ.

Pamiętaj, że mod DayZ wymaga zarówno Arma II, jak i Operation Arrowhead do działania, więc posiadanie obu gier na tej samej platformie może znacznie uprościć integrację. Powodzenia!

Pozdrawiam serdecznie,
Cthulu23 ;)

Back
Do góry