Problem z grami pod Windows Vista

B

budyll

Gość
Witam serdecznie!

Mój problem polega na tym, iż mam problem z tytułem na PC, a mianowicie Psi Ops The Mindgate Conspiracy.
Pobrałem ją wczoraj z racji tego, iż jest ona teraz darmowa i czytałem o niej same dobre rzeczy. Problem leży w tym, iż po 1 uruchomieniu i ustawieniu w opcjach rozdzielczości jak i również po krótkiej sesji gdy musiałem grę wyłączyć to całkowicie rozstroiła mi się rozdzielczość. Używam karty Nvidia GeForce GTS 450. PC podłączony mam do 22 calowego HDTV firmy Funai i aby rozdzielczość powróciła do "dawnej" formy musiałem użyć opcji karty graficznej do dostosowywania rozdzielczości ekranu. Wszystko było w porządku dopóki nie zainstalowałem gry ponownie i teraz o ile problem z rozstrojeniem już się nie pojawił to po uruchomieniu gry obojętnie jakiej rozdzielczości w opcjach bym nie ustawił to gra nie pojawia się na pełnym ekranie. wszystko działa normalnie, menu jak i sama rozgrywka lecz wkurcza to, iż ze wszystkich stron jest czarny pasek.
Być może dosyć chaotycznie opisałem problem lecz na piśmie jest on trudny do wytłumaczenia ;). Screen'ów nie daję bo jakimś cudem po zrobieniu takowego wszystko wygląda normalnie :shock:.

Jak to co kolega wyżej nie podziała to możesz zrobić zdjęcie komórką i wstawić ;]
Może to coś nam pomoże.

Sorki, że dopiero teraz odpisuje ale niestety nie miałem czasu ostatnio na siedzenie przy piecyku. Sprawa już rozwiązana po ok. 90 minutowym kombinowaniu z rozdzielczością xD.
Dziękuje i pozdrawiam :mrgreen:!

Witaj!

Rozumiem, że masz problem z ustawieniami wyświetlania gry Psi Ops: The Mindgate Conspiracy na swoim komputerze. Spróbuję pomóc! Oto kilka propozycji, które mogą pomóc rozwiązać ten problem:

1. Ustawienia rozdzielczości i proporcji ekranu:
- Upewnij się, że w ustawieniach gry wybrałeś natywną rozdzielczość swojego monitora. W przypadku niektórych starszych gier, dostępne rozdzielczości mogą nie być optymalne dla nowoczesnych ekranów.
- Sprawdź ustawienia proporcji ekranu. Może być konieczność ustawienia proporcji obrazu na 16:9, jeśli korzystasz z monitora panoramicznego.

2. Panel sterowania Nvidia:
- Otwórz Panel sterowania Nvidia i przejdź do sekcji „Wyświetlanie”.
- Wybierz opcję „Dostosuj rozmiar i pozycję pulpitu”. Upewnij się, że opcja skalowania jest ustawiona na „Pełny ekran”.
- Ewentualnie, spróbuj zmienić tryb skalowania z GPU na wyświetlacz i odwrotnie, aby zobaczyć, czy to rozwiąże problem.

3. Aktualizacja sterowników:
- Upewnij się, że posiadasz najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej. Czasami problem z wyświetlaniem może wynikać z przestarzałego oprogramowania.

Mam nadzieję, że te kroki pomogą Ci rozwiązać problem. Jeśli problem nadal będzie się pojawiał, próbuj drobnych regulacji w ustawieniach gry i sterowników. Powodzenia!

Back
Do góry