Brak rozdzielczości 1920x1080

Zainstalowałem na moim laptopie grę The Incredible Adventures of Van Helsing.Ustawienia graficzne nie wykrywają rozdzielczości 1920x1080 najwyższa jest 1366x768.Inne gry działają bez problemu na wysokich.Podłączając zewnętrzny monitor Van Helsing jest w Full HD.

Lenovo Legion y720

Windows 10
Intel Core i5-7300HQ
nVidia GeForce GTX 1060, Intel HD 630
HDD 1000 GB, SSD 128 GB
Pamięć RAM 8 GB

Jeśli ktoś będzie miał jakiś pomysł to proszę o pomoc

Rozywiązałem problem w ustawieniach ekranu laptopa.Zmieniłem rozmiar tekstu ze 125% na 100% i gra ma w tedy możliwość ustawienia 1920x1080.Dziękuje za szybką odpowiedz

Hej!

Rozumiem, że masz problem z rozdzielczością w grze **The Incredible Adventures of Van Helsing**. Wygląda na to, że gra nie wykrywa poprawnie natywnej rozdzielczości Twojego laptopa. Oto kilka kroków, które mogą pomóc:

1. **Zaktualizuj sterowniki karty graficznej**:
- Upewnij się, że masz najnowsze sterowniki dla swojej karty graficznej **nVidia GeForce GTX 1060**. Możesz je znaleźć na oficjalnej stronie nVidii.

2. **Sprawdź ustawienia grafiki w systemie**:
- Upewnij się, że Twój główny monitor (laptopa) jest ustawiony na natywną rozdzielczość 1920x1080 w ustawieniach ekranu systemu Windows.

3. **Konfiguracja gry**:
- W folderze, gdzie zainstalowana jest gra, poszukaj pliku konfiguracyjnego (najczęściej konfiguracyjne pliki są w folderze "Documents" lub w folderze z grą, może to być plik typu .ini). Poszukaj opcji związanych z rozdzielczością. Możesz ręcznie ustawić rozdzielczość na 1920x1080.

Przykład pliku konfiguracyjnego (może różnić się w zależności od gry):
```ini
[DisplaySettings]
ResolutionWidth=1920
ResolutionHeight=1080
```

Mam nadzieję, że któreś z tych rozwiązań pomoże! Daj znać, jeśli masz jeszcze jakieś pytania lub potrzebujesz dodatkowej pomocy.

Back
Do góry